«Θέατρο & Γλώσσα – Η αξιοποίηση του Θεάτρου στη διδασκαλία της Νεοελληνικής Γλώσσας»
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Μορφωτικός Σύλλογος Αίγινας «Ο Καποδίστριας» διοργανώνει Φιλολογικό Καφενείο με θέμα «Θέατρο & Γλώσσα – Η αξιοποίηση του Θεάτρου στη διδασκαλία της Νεοελληνικής Γλώσσας», την Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2026, στις 7:00 μ.μ., στην Αίθουσα Εντευκτηρίου του Μορφωτικού Συλλόγου.
Εισηγήτρια της εκδήλωσης είναι η Μαρία Λιανέρη, φιλόλογος, με Μεταπτυχιακές Σπουδές Θεατρικών Σπουδών στο ΕΚΠΑ, με ειδίκευση στη Διδακτική του Θεάτρου. Στην εισήγησή της θα αναδείξει τον παιδαγωγικό ρόλο του θεάτρου και τη δυναμική αξιοποίησή του ως εργαλείου στη διδασκαλία της Νεοελληνικής Γλώσσας, συνδέοντας τη γλωσσική μάθηση με τη βιωματική εμπειρία και τη δημιουργική έκφραση.
Το Φιλολογικό Καφενείο εντάσσεται στο πλαίσιο των πολιτιστικών και εκπαιδευτικών δράσεων του Συλλόγου, με στόχο την προώθηση του διαλόγου γύρω από τη γλώσσα, την παιδεία και τον πολιτισμό.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.